Tijdens een Workshop of Teambuilding  fotografie leer je je collega’s op een informele manier kennen, terwijl je ook nog samen iets leuks doet en leert. Een workshop fotografie wordt altijd ingericht op maat en kan op iedere locatie plaatsvinden.  Een van de onderdelen is steeds uitleg  over de fototechniek en aanleren hoe je betere foto’s kan maken met je eigen camera of de camera in je smartphone. Dat wordt natuurlijk afgewisseld met praktijkoefeningen die resulteren in portretten die je nadien kan gebruiken bv op social media.

Daarnaast kunnen we een teambuilding component toevoegen om de collega!s zichzelf te laten ontdekken en mekaar beter te leren kennen en waarderen.

Hierna volgen 3 voorbeelden van workshops of teambuildings. 

Voor meer info, vul het formulier in onderaan deze bladzijde, dan nemen we contact op voor meer toelichting en een vrijblijvende prijsopgave.

Fotografie Workshop

In deze workshop komen de deelnemers meer te weten over fotografie in het algemeen en over het maken van mooiere foto’s. Je leert meer over de soorten licht en de belangrijkste technische begrippen (diafragma, sluitertijd, ISO, scherpstellen, witbalans).   We kijken ook naar het gebruik van goede composities en je leert welke invloed het licht heeft op je foto’s.  

Er kan gebruik gemaakt worden van zelf meegebrachte Spiegelreflex of systeemcamera’s, maar evengoed kunnen foto’s genomen worden met de Smartphone.   Desgewenst kunnen we ook een aantal camera’s ter beschikking stellen.

We gaan aan de slag in kleine groepjes om de theorie in de praktijk om te zetten  en bespreken achteraf de resultaten.

Na de workshop ben je beter bewust  van wat de mogelijkheden van je camera zijn. En kan je betere foto’s maken.

Desgewenst kunnen we ook

  • Een competitief element toevoegen door de beste foto te verkiezen
  • Achteraf de foto’s bewerken en in een collage laten afdrukken zodat jullie deze bv kunnen ophangen op kantoor.

Workshop Profielfotos in de studio

In deze workshop slaan we 2 vliegen in 1 Klap:  we leren de deelnemers  fotograferen in een Studio en maken we portretten van elkaar zodat we van iedereen uiteindelijk een mooie profielfoto kunnen afleveren. 

Allereerst lichten we de basisbegrippen van goede portretfotografie toe, en de apparatuur en technieken om foto’s te maken in de studio.

Vervolgens gaan we onder begeleiding aan de slag met professionele apparatuur in kleinere groepjes om mekaars portretten te maken.

Tenslotte worden de resultaten bekeken en besproken.

Na de workshop zal de organisatie van elke deelnemer en portret optimaliseren en worden de digitale copies bezorgd. Deze kunnen dan gebruikt worden voor bv profielfoto voor de zaak of op social media zoals linkedIn.

Teambuilding Fotografie

In deze workshop leert jullie TEAM elkaar beter kennen en samenwerken aan de hand van de fotografie.

Hoe zien de teamleden zichzelf? Hoe zien ze elkaar? 

Aan de hand van het kiezen van inspiratiekaarten stellen de teamleden zichzelf voor en  leggen uit waarom ze de kaarten gekozen hebben.

Na het geven van een stoomcursus (portret)fotografie gaan we in groepjes aan de slag.   De leden maken een keuze uit kernwaarden die ze belangrijk vinden en maken foto’s  om deze uit te beelden.  Ze fotograferen ook elkaar in een studiosetting bv. met een meegebracht attribuut waarmee ze zichzelf associëren.

Tenslotte worden de beelden besproken.

Na de workshop maakt de lesgever een selectie van de beelden, bewerkt deze en maakt er een boekje en een collage van die kan worden afgedrukt en bv opgehangen op kantoor.

Meer info via onderstaand formulier